Over mij

Even voorstellen!

Mijn naam is Noor Versélewel de Witt Hamer (zeg maar Noor) en Transcribo is mijn eenmanszaak. Ik was altijd al dol op lezen en met de jaren groeide mijn fascinatie voor boeken en taal. Na diverse opleidingen en banen vond ik mijn draai als ondernemer bij Teo van Gerwen Design (o.a. boekvormgevers), en naast mijn werk was het een uitdaging om opnieuw te gaan studeren. De keuze viel natuurlijk op Nederlands, maar er bleek al gauw meer te beleven dan taal alleen.

De studie Mediëvistiek (middeleeuwenkunde) bood mij de kans een brede opleiding te volgen met een uitgekiende combinatie van letterkunde, geschiedenis en kunstgeschiedenis. Uiteindelijk heb ik me tijdens die studie gespecialiseerd in Nederlands, Latijn en handschriftenkunde. En daarmee was ik weer terug bij mijn passie: boeken en taal.

Na het afronden van mijn studie ben ik in 2007 gestart met Transcribo. De keuze voor correctiewerk als kernactiviteit is heel persoonlijk: het vraagt om een combinatie van vakkennis, ambachtelijk geduld, concentratie en precisie. Dat bleek me goed af te gaan bij het transcriberen van oude teksten uit middeleeuwse handschriften, nu een nevenactiviteit van Transcribo en heel wat lastiger dan het werken met de moderne taal. Met het corrigeren van modern-Nederlandse teksten doe ik wat ik het beste kan, en ik vind het nog leuk ook!


Klik hier voor mijn CV.
Klik hier om het bestand CV-VerselewelDeWittHamer.pdf te downloaden.